duminică, 2 iunie 2013

Romani - veriga de legatura


                   ROMANI,
TARA MEA,FRUMOASA-MI CASA-I  BALTA MOCIRLOASA
 
Temeti-va  de sunetele  care va produc dureri  in  urechi ,atunci cand sunteti nevoiti a inota prin Balta mocirloasa.
 Ramaneti inca  tacuti, cata vreme doar nasul v-a mai ramas deasupra noroiului in care sunteti siliti sa  traiti.
Inchinati-va Soarelui, implorandu-l sa-si trimita razele fierbinti spre Balta-n care vietuiti, facand-o sa dispara pana-n toamna, dupa care ,
VOI, uniti, satui de mizerii si suferinti, renasteti ca urmasi  ai acelor neinfricati strabuni, ce pus-au la respect pe persi si  pe romani; pe nemti(in cele doua razboaie mondiale) si pe jidani( prin anii’68-’74, pe timpul lui Ceausescu),
dar mult prea multa vreme i-au acceptat pe OTOMANI(aproape 500 de ani).
Si stiti de ce ?
Fiindca sub vasalitatea osmanlailor si-au putut rumega ,in oarecare tihna ,agoniseala muncii depusa cu multa ravna in rastimpul dintre bataliile purtate cu … prietenii dusmani !
Credinta mea e ca , de n-ar fi fost OTOMANII , Slavii ne-ar fi starpit ca neam! Dovada ? Cei 45 de ani la care am fost condamnati a respira,avand
in jurul gatului mana grijulie a rusilor, aflati demultisor sub comanda pintenilor si cravasei KAZARILOR veniti dinspre Orientul mijlociu pe fluviul Volga.
        Celalalt Imperiu cu care ne invecinam la N-V, Imperiul Austro-Ungar nu avea  prea mare putere asupra Tarilor Romane, cata vreme Imperiul Otoman isi impunea vrerea in Balcani.
        Asadar ,Jugul Otoman, tinandu-ne sub obroc  cateva sute de ani, ne-a cam limitat accesul la dezvoltare si emancipare, dar ne-a conservat ca NEAM ( din bunurile caruia aman s-a  infruptat  cu aur si argint ; cu vinuri si cirezi ; cu fete si baieti si cu multe alte cele de lume nestiute…)
       
        DRAGILOR ,
        Nimeni nu ne-a cerut sa fim urmasii acelor  faimosi geto-daci, strabunii nostri, dar , iata ca , fara sa vrem , condamnati fiind la viata, avem obligatia de a ne constitui ca veriga de legatura a acelor  CELEBRI  ce-au fost, cu acei , tot  CELEBRI , ce ne vor urma- copiii si nepotii nostri , ai RO-MANILOR de azi…


        Ce ar trebui sa facem?
 
        IO, Constantin Simion GHINELEA, nu creada-se ca sunt antisemit, (ferasca Sfantul Gh.!)  Muierea me ii OM- conform Legii Talmudului, fiindca-I din tata- evreu plimbaret  si mama- bulgaroaica ce stia a da in bobi!
(asadar, jumatate e evreica, doua sferturi olteanca si numai un pic-romanca!)
        Cat despre mine- bunica mamei a fost o tiganca  frumoasa, iar bunicul lui tata  a fost tigan fierar, care potcovea caii si facea carute la toti din satul lui  de pe langa Botosani. Dupa Razboiul de Independenta din anii 1877-1878 o vinit pi undi li s-o dat pamant  de catre Voda Carol I , si astfel a ajuns  prin partile  judetului Falciu.
        Din aceste  seminte  amestecate de oameni- cu cap, trunchi  si picioare alergatoare ( dintr-o tara in alta , dintr-un tinut in altul ) am  rasarit si  EU- un Roman Verde, indragostit de padure, de garla si de NEAM ! ( dar cel mai indragostit-is di nemul di romani , di tagani si di jadani,  s-apoi di celilalti neamuri di oamini, cari samana cu noi ! ).

        Dupa parerea mea, dar mai ales dupa felul cum ma simt, ROMANII sunt cei mai de temut , fiindca-s mai parsivi decat Tiganii  si mai HOTI decat Jidanii. Si ,pentru ca sa fii  p a r s i v  sau  h o t  trebuie sa fii  al dracului de destept , iata  ca a  aparut pericolul imminent pentru ILUMINATII LUMII, de-a fi-ntrecuti  in dibacie , da’ si-n prostie ,de un NEAM, pe care superdezvoltatii economic si nu numai, cu multe decenii in urma l-au analizat cu-un interes aparte si , speriati, au ajuns la concluzii  socante :

        -necesitatea  de a-si da mana spre a  putea opri ascensiunea  romanilor  acolo unde le este LOCUL SI MENIREA  lor in lume!

        -in mod aberrant, vesticile capuse  europene si cu  mult mai lacomele lor  surate de peste  ATLANTIC , si-au propus :

-amanarea pe cat mai mult timp posibil a acordarii unei adevarate INDEPENDENTE celor ce, intamplator, s-au nascut in “Gradina Maicii Domnului “;

-mentinerea pe cat mai mult timp posibil  a romanilor  sub STATUT de COLONIE !

Si, ca deobicei, s-au gasit destui romanasi  saritori in a-I sprijini  pentru realizarea unor asemenea Proiecte Marete, fiind gata oricand  a-si vinde pe mama si pe tata pentru  cei 30 de arginti stralucitori, oferiti in semn de recunostinta de catre imaculatele lipitori –ambasadorii lacOmelor capuse  atotstapanitoare pe o destul de intinsa  suprafata a Pamantului,  unde lumineaza CRUCILE INTUNERICULUI ! 

Ce trist pentru  viitorii nostri  m i l i o n a r i  de carton  ca-si lasa inima-mpietrita privind cu sfidare la fratii lor  oropsiti, amagiti si furati !

 

Daca aceasta  turma de oi cu  lana de aur si lapte ca mierea  si-ar gasi  Pastorul Intelept , romanilor le-ar fi suficienti 30-40 de ani  spre a deveni  Tara cu cel mai inalt nivel de trai din EUROPA!  Dar pentru  realizarea acestei AMBITII  -deloc exaggerate, trebuie  sa-si aduca  aportul si cei  p l e c a t i… de un an de zece ori de-o suta de ani !

Ma adresez celor aflati in postura de  Dregatori de Tara ori de Ciobani ai Turmelor de Oi  :

-Dovediti, fratilor ,ca tineti la Oile voastre si,ca rasplata, veti beneficia de …laptele lor, care va va tine tineri 1000(o mie ) de ani! Beneficiati de toate mijloacele  necesare punerii in aplicare a acetei  vreri !

Ce bine ar fi daca toti marii Romani- Tigani, Unguri, Jidani  si de oricare alte natii or fi ei,  trecuti la ceruri  sau in viata ,care  au avut  ori au in sangele lor elementele de baza  din fiinta acestui Pamant Romanesc, ar fi popularizati in Tara si peste hotare cu toate ale lor inventii SI inovatii , realizari in domeniile  artei,literaturii, stiintei, filosofiei,etc. etc.! Prin TOTI ACESTIA  Romania  TREBUIE  sa fie  cunoscuta  si-apoi de aici va veni si aprecierea.

Grecii,nemtii,turcii, japonezii, coreenii ori chinezii- cu  numai jumatate din pamantul Romaniei ar hrani ecologic  o tara cu o populatie de peste  o 100 (suta) de milioane de locuitori. Si azi, in Romania mor oamenii de foame!!

Cine-I de vina?

In mod  categoric-  sunt vinovati toti cei ce vietuiesc in cuprinsul granitelor actuale ale Romaniei ,dar si  aceia care au supt tata la pieptul  mamei Romania si-apoi , de voie sau de nevoie  au  plecat in tari straine, catandu-si  bunastarea pentru a putea trai in liniste si pace !

De curand am pasit in cel de al optulea deceniu de viata si inca-s optimist si plin de incredere ca ,noi, Romanii ,avem taria a  reveni la liman. Chiar daca unii ne-au pregatit funia de care ar vrea sa  ne vada atarnati nu s-a gasit insa creanga care sa reziste la greutatea si forta  romanului  ajuns la ananghie !

PREA DRAGILOR ROMANI, permiteti-mi cateva sfaturi :

A-     Privitoare  la perspectiva  anilor ce vin

1.                           Zice-se ca in Decembrie’89  am fost autorii sau martorii unei REVOLUTII  la noi in Tara! Asa sa fi fost, oare? Cand  spui Revolutie, te gandesti la o schimbare in bine pentru cei  ce o infaptuiesc. Dar cand de la Rau ajungi la…si mai Rau , atunci nu putem vorbi de Revolutie ,ci de o adevarata Lovitura de Stat- cum spunea si  Impuscatul, fie-I gloantele  mai oarbe  si sangele siroaie, transforme-se in ploaie curata si mai calda !

2.                           In viziunea mea de taran roman, la ora actuala, Omenirea a ajuns  la o dezvoltare suficient de ridicata spre a se gandi cu toata seriozitatea la o ADEVARATA REVOLUTIE pentru trecerea pe o treapta superioara a evolutiei sale. In acest scop se impune instituirea unei NOI CONCEPTII DESPRE LUME SI UNIVERS ! Sa presuram suficienta naftalina peste toate religiile , sa le asezam cu grija in sipet si  sa le uram un somn adanc! Ele au fost Franarul evolutiei societatii omenesti, au fost si inca mai sunt vinovate de moartea  sutelor de milioane de tineri in floarea varstei pentru o cauza  TAMPITA – Sacralizarea INEXISTENTULUI !!!

3.                           Pe scurt, intrarea Omenirii pe o noua treapta de  Existenta  va implica :

a.     Acceptarea ideii ca Dumnezeu exista , este impartial, asculta pe cei ce I se adreseaza, rasplateste pe fiecare dupa merit, este drept ca nu se conduce dupa  legi imuabile si ca factorul INTAMPLARE ESTE DETERMINANT in tot si-n toate, cat timp nu intervine OMUL Dar nu-I mai putin adevarat ca  isi datoreaza echilibrul AVAND LA BAZA principiul  compensarii prin cedare!.... 

b.     DUMNEZEU  este Memoria Globala a Materiei Universale

c.      Omul este Materia ajunsa la constiinta de sine.

d.     Ca noi,pamantenii, sunt mii de alte fiinte  rationale in Univers

e.      Pe Pamant trebuie instituita Sacralizarea Omului . In varful piramidei vietii trebuie situat  OMUL, caruia trebuie sa I se acorde toata consideratia si tot respectul. Inegalitatea indivizilor este absolut  necesara, sub aspectul constituirii lor ca diferiti prin nastere din mame diferite,cu inclinatii si insusiri diversificate functie de  mediul in care traiesc,pozitia si rolul lor in societate, dar la fel de sacru este si regele ca si  cel situat  la pupitrul de comanda al nu stiu carei masinarii de maturat strazile sau de irigat.

f.       Reglarea  natalitatii (Peste 100 de ani doar 3-4 miliarde)

g.     Anihilarea tuturor armelor de distrugere in masa, cu exceptia acelora create special pentru eventualitatea  necesitatii de raspuns vreunui atac cotropitor din partea extraterestrilor…

h.     Eradicarea foametei, a saraciei ,a bolilor de tot felul

4.                          Intre renuntarea bogatasilor la averile pe care le au si renuntarea la religie, cea din urma , cu siguranta,  le va da urmasilor o mult mai mare bataie de cap. Doar daca  Papii, Patriarhii, Rabinii si Pastorii vor fi constransi, cam tot la fel cum a procedat Sfanta Inchizitie la vremea ei , se va     putea ajunge la o adevarata Iluminare in decursul unei singure  vieti de 50-60 de ani!

B-   Sfaturi   privitoare la prezentul care ne-a prins pe cei mai multi intr-o crusta de mal vascos,  imobilizandu-ne picioarele si facand sa ni se usuce limba in gura de neputinta  strigarii  dupa ajutor…

1.     Romanasi  chipesi  sub soare, cand din varii interese, in mare graba, plecati in lumea larga,

-duceti in geamantanul vostru de hartii  si alte felurite materiale care sa dovedeasca existenta noastra si  sa faceti cunoscute gandurile acestui popor pasnic, binecuvantat de Mama Dumnezeu de a fi prietenos, ospitalier, neacaparator si necuprins de invidie sau ura fata de vecini ori alte semintii.

-luati cu voi pungi cu pamant romanesc si oferiti-le celor carora le treceti pragul, spunandu-le: IATA TARANA DIN CARE SE TRAGE NEAMUL ROMANESC !Constatati singuri cat de repede incoltesc si rodesc semintele datatoare de Bunatate si Pace. Nu va mai temeti de noi, ajutati-ne sa gasim Pastorul cel Intelept, caci Oi placute lui Dumnezeu, de o buna bucata  de vreme haladuim in nestire, departandu-ne de Raiul in care ne-am nascut.

-cand ajungeti acolo pe unde interesul vostru sau al neamului v-a mana, uitati-va bine la ce ati lasat acasa:

- neveste cu chipuri radioase, ochi frumosi si sanatoase,

-tineri- baieti si fete in floarea varstei, cu trupuri zvelte, trunchiuri sculptate de voinici luptatori,

-parinti, bunici, cu minti destepte, iscoditoare, capabili a dezgoli necunoscutul tot mai adanc, patrunzand in Univers tot mai departe…

2.   Fratilor, au nu simtiti ca bunatatea sufletului romanesc si istetimea mintii agere a acestui popor se arcuieste in timp peste spatii din ce in ce mai ample, facandu-ne de temut pentru cei ce ne cunosc- aceasta forta a noastra fiindu-ne cea mai de prêt comoara a vietii?

    De teama ,vesticii carora le treceti pragul, in taina si-au dat mana si  strans uniti ne-au pus gand rau- sa ne destrame ,sa  ne slabeasca si-n oala, sub capacul greu,incet, sa   ne dezmosteneasca, uitand secretul zestrei noastre :

        “Constrangerile de orice fel
        Sporesc al asacutimii ghimpe
        Iar cel dotat astfel cu el
        Iradiind spre cer irumpe
        Naucitoare forme de ganduri si idei
        Parand celor din jur,
        Coboratori din Zei
 
        Postati pe varfuri,sus pe metereze
        Ei-si cata leac sa se-ntremeze
        Si peste vremi sa se pastreze
        Lumini in far Dumnezeiesc
        Ocrotind neamul Romanesc”
 
3 La-ntoarcere veniti cu gandul si hotararea, cetate noua sa ziditi,inconjurata de-un lan de flori si cu-a lor miresme-mbietoare, cu-o muzica-n culori- picturi  odihnitoare sa zugraviti pe catapetesmele bisericilor noastre inchinatoare Celui ce ne-a dat aceasta vesnica prospetime si vigoare…

        Acum cand ne-am apropiat la mai putin de-o-ntindere de brat de Cel ce ne-a creat, ar fi pacat sa nu vedem cat de mult ii semanam si s-avem grija de Cel Rau, cu vointa si curaj sa ne indepartam.

5.                          Romanii au in fata  lor campul cu bucate de tot felul- si flamanzesc;

       -au vii si livezi dintre cele mai renumite- dar ei insetati si obositi sunt, asteptand ca alti culegatori sa vina sa-I hraneasca. De ce?

Prea multa vreme- au fost opriti sa mai gandeasca/ si –liberi,ei,/In loc sa zboare/ se-mpleticesc cu lantul fricii la picioare/ Caci teama inca-I stapaneste/ Ii chinuie si nu-I slabeste.

Ogorul sta nesemanat,
Izvoarele s-au in fundat,
Copacii se usuc si pier
Iar norii se destram pe cer.
Asa a vrut Dl bancher
Din nord,din sud,din est din vest
 
Tot mai stingher tintim spre vest
Salvarea ca pe-un testament
Ce ne-a ramas de la strabuni,
Privind spre Occident
 
Iar Vestul ne-a acaparat ca sclavi
Le suntem slugi
Cu mult plecate frunti
 
Pana mai ieri fugeam de slavi-
Prin felurite punti, mestesugit croite,
Le-am dat ce-au vrut…Sugandu-ne tacuti,
Cu burtile umplute, usor i-am pacalit.
Le stau in gat bucate jinduite
Mereu le vom fi Poftele ravnite…
 
Ce mare pont am castigat
De ei ca ne-am departat?
Cand unchiul Sam cel hraparet
N-a pus pe romani vreun prêt.
 
Sclavii pe cand se vindeau
Dinainte-un prêt aveau
Noi deja suntem constransi
Sa ne facem bocceluta
Usurel, de spate-mpinsi
In scranciob sa  ne dam huta
 
 
Huta-n sus si huta-n jos
Sa te-mpotrivesti nu poti
Sa te eschvezi usor,
Fugind gol din calea lor,
Tot te prind, te biciuiesc
De lovele te prajesc.
Geaba stigi, ceri ajutor,
N-are cine sa te-auda
Poate doar vreo baba surda-
Pe ea Domnii n-o mai vor
 
Unii-ncearca pe din dos
Sa scape de sefi si hoti
Dar nu le e de folos
Caci i-au insemnat pe toti
Si- s trecuti intr-un raboj
 
Poti fugi cand ai putere
Dar cel slab ca o muiere
Rabda-n colt cu josu-n sus
Pan’ se satura nea Busch
Care-apoi ne poate spune,
Fara un respect anume:
“Dragi romani, acum ,desigur
Va vom scrie-n Marea Carte
        Cu copertile-aurite.
Ne-ati pupat destul in jur
Meritati o alta soarte
Va vom sprijinu direct
Sa ne fiti ca subiect
Ca-ati facut cu mult talent
Tot ce noi v-am predicat:
        Drepti!  Cu capul mai plecat!
 
Astazi meritati si voi
Pacea-atat de mult visata…
 
Ingenuncheati cate doi
Cu lectia bine-nvatata
Sa ne aratati ce stiti,
Dar sa nu ne pacaliti…!
 
-Unchiul Sam ne-a invatat
Ca-I placut cel de desubt
Cel ce azi e-mpovarat,
Pe Pamant e laudat
Maine-n cer e asteptat !
 
 Asa, bravo, inc’odata
Caci cu lectia-nvatata,
VA VOM PREMIA INDATA!
 
 
        Al vostru indeajuns
                Sa va ridicati  MAI  SUS !-

2 comentarii:

  1. n-AR FI DELOC RAU CA ACESTE SCRIERI SA APARA IN MARILE COTIDIENE DIN eUROPA, AMERICA SI NU NUMAI. Cine are o astfel de posibilitate sa incerce, intrucat AUTORUL se pare ca nu-si doreste - nici remuneratie, nici faima,,,

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt ganduri, simtiri adunate care au sangerat si care inca mai sangereaza, spuse intr-o haina poetica, mai usor de asimilat. Razvratirea unui om care nu accepta oricum jugul, nu se multumeste ingenuncheat ci vrea dreptul de a fi om, respectat si pretuit! Felicitari si multumiri!

    RăspundețiȘtergere